Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosu

de Ina in Crap / Caras, 7 Dec 2013 | 20517 vizualizari

 

O alta reteta deosebita, preluata din cartea virtuala descoperita intr-unul din mailurile vechi... Intrucat eu n-am stiut de trucul cu arpagicul oparit , dezvaluit de Panacris ulterior, l-am rugat pe Costel sa ma ajute la curatat arpagicul :D Cand a pus mana pe primul si-a vazut cat e de mic, mi-a zis sa nu ma bazez pe el :))) , dar a rezistat cu stoicism pana la final , desi am plans amandoi continuu :D :))) Cand am servit preparatul, tot Costel a dat verdictul: NU AM PLANS DEGEABA! :-bd =)))

 

INGREDIENTE

  • 1 crap
  • 2 pahare cu vin rosu
  • 150 g unt / ulei
  • o lingura faina
  • 250 g arpagic
  • 250 g ciuperci
  • foi de dafin
  • cimbru
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosu:

Pestele se curata si se taie in felii de cca. 4 cm. latime.

Presaram sare peste bucatile de peste si lasam deoparte.

Curatam arpagicul si-l inabusim in unt / ulei , pana se rumeneste frumos.Adaugam faina, ciupercile, vinul si un pahar cu apa. Condimentam cu cimbru, piper si foi de dafin.

In acest sos vom pune feliile de peste si lasam sa fiarba la foc mic  cca. 20 minute, dupa care transferam totul in alt vas, decoram cu felii de rosii si dam la cuptor pentru inca cca 40 minute. 

Servim fierbinte, cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Ina 1

07.12.2013, 19:15

Multumesc tuturor pentru aprecieri

Ela68 1

07.12.2013, 20:30

super idee, arpagic cu peste. eu am facut doar mancarica de arpagic, insa l-am oparit inainte si n-am plans . Uitasem sa-ti spun, de curatarea arpagicului nu ma ocup eu . faina combinatia !

Dana_Retetegg 1

07.12.2013, 22:16

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Crap la cuptor